AGF Primeur Condensdrogen Nws Header (1)

"Condensdroog%%%techniek is nog net geen ziekenhuis, maar wel een verpleeghuis"

aldus Marcel Bennink

AGF Primeur besteedde in de laatste Uienspecial uitgebreid aandacht aan de actuele stand van zaken in de uiensector.

Over het condensdrogen van uien schreef het vakblad voor de AGF-handel een pakkend artikel op basis van een interview met Marcel Bennink van ENGIE Refrigeration. 

Hoewel ENGIE Refrigeration niet direct een verleden heeft in de uiensector, heeft het bedrijf wel een jarenlange historie in de koeltechniek. Enkele jaren geleden introduceerde het bedrijf de condensdroogtechniek in de uiensector en volgens Marcel Bennink is dat een schot in de roos. “We hebben deze techniek onder meer opgedaan dankzij onze ervaring in kaaspakhuizen. In het begin moest de agrarische sector even wennen aan deze nieuwe techniek, maar inmiddels heeft het zijn meerwaarde al bewezen. De uien die uit onze bewaring komen, zijn de beste reclame. Het systeem is nog net geen ziekenhuis, want slechte uien maak je nou eenmaal niet beter, maar we gaan wel richting verpleeghuis!”

Lees hier het volledige artikel uit AGF Primeur. 

Meer weten over condensdrogen? Neem contact op met Marcel Bennink of vraag het gratis kennisdocument 'buitenlucht onafhankelijk uien drogen en bewaren' aan.