Gebr. Post Ref Header NEW

Invriestechnologie

Ultrasnel invriezen en navriezen voor maximale productkwaliteit, een efficiënt productieproces en minimaal energieverbruik. Geschikt voor vis, friet, pizza's en andere convenience producten.

Slimme invriestechnologie voor voedselproducten

Kansen voor een betere bedrijfsvoering zijn belangrijk voor elke ondernemer. Met moderne en slimme invriestechnologie voor voedselproducten verbeteren wij aantoonbaar uw productkwaliteit en uw productieproces. Tegelijk verlaagt onze efficiënte invriestechnologie de kosten voor verwerking van uw producten.

Kennisdocument Equans Invriestechnologie Cover (2)

Meer weten over deze innovatieve technologie?

Vraag het kennisdocument aan

Kwaliteitsbehoud dankzij verbeterde invriestechnologie

Ultrasnel invriezen en navriezen (glaceren) is beter voor de celstructuur van uw vis, vlees of groente dan conventionele invriestechniek. Vocht en belangrijke voedingsstoffen blijven in het product aanwezig en er treedt minder indroging op. Omdat u niets verliest aan kwaliteit en productvolume, levert deze manier van invriezen u meer geld op dan de traditionele invriesmethode.

Avico Ref Header NEW
Gebr. Kramer Ref Afb (6)

Afgestemd op uw product en verwerkingswijzen

Hoe beter u uw producten invriest, des te hoger uw opbrengst en de prijs die u ervoor krijgt. Bij perfect invriezen spelen verschillende factoren een rol, zoals het soort product, de dikte en de verpakking. Omdat wij van elk product de eigenschappen voor perfect invriezen kennen, kunnen wij een IQF-vriesinstallatie ontwerpen die volledig is afgestemd op uw producten en de manier waarop u het product verwerkt. Wij testen uw installatie vooraf, zowel in ons laboratorium als in uw bedrijf en toetsen de techniek aan de gewenste kwaliteit van uw eindproduct.

Oplossing Invriestechnologie Header
"We hebben het veel drukker sinds de ingebruikname van de nieuwe installatie"
- Lub Kramer, mede-eigenaar
Visverwerkingsbedrijf Gebr. Kramer

Standtijd- en efficiencyverbetering

Met onze slimme invriestechnologie gaat het invriezen zo snel, dat er minder vocht vrijkomt dan bij een conventioneel systeem. De vriezer heeft daardoor minder last van ijsaangroei en een dubbel zo lange standtijd. Ideaal om de productiviteit aanzienlijk te verhogen. Dankzij het slimme ontwerp kunt u de installaties snel en eenvoudig reinigen. Logischerwijs behaalt onze invriestechnologie de hoogste score bij HACCP-keuringen. Ook de opstarttijd is tweemaal sneller dan die van een conventionele vriezer. 

Invriestechnologie & Vis

Naast slimme invriestechnologie bieden we visverwerkers ook oplossingen voor warmteterugwinning en het gebruik van cryogene gassen. Daarnaast bieden we duurzame alternatieven voor synthetische koudemiddelen. Bekijk wat wij nog meer doen voor de visverwerkende industrie.

Alles over Vis

Invriestechnologie & Voedselverwerking

Om de productkwaliteit, energie-efficiëntie en de opbrengst te verhogen zijn er echter veel meer technologische mogelijkheden. Denk aan warmteterugwinning, vochtregulatie en de inzet van natuurlijke koudemiddelen. Bekijk wat wij nog meer doen voor de voedselverwerkende industrie.

Alles over Voedselverwerking

Duurzaam invriezen en energiebesparing

Ultrasnel invriezen met IGF-technologie vereist aanzienlijk minder energie, zonder verlies van prestatie. Zo is het mogelijk om tot 20 procent op uw energieverbruik te besparen. Omdat onze vriesinstallaties gebruikmaken van natuurlijke koudemiddelen, draagt uw onderneming aantoonbaar bij aan de verduurzaming van de voedselketen. Uw bedrijf is daarmee klaar voor nieuwe regelgeving die synthetische koudemiddelen verbiedt.

Lees meer over de nieuwe regelgeving

Eén aanspreekpunt voor totale systeem

Voor veel ondernemers in de voedselverwerkende industrie is nog veel winst te behalen in het optimaliseren van het vriesproces. Bij de inrichting van het vriesproces worden de koudecentrale, de vrieslijnen en de randapparatuur dikwijls afzonderlijk van elkaar ontworpen en ingepast, terwijl de verschillende onderdelen nauw met elkaar samenhangen. Met smart IQF freezing zijn de koudecentrale, vrieslijnen en randapparatuur dankzij een intelligent besturingssysteem nauwkeurig op elkaar afgestemd. Dit resulteert in meer efficiëntie en maximaal rendement uit het vriesproces. En mocht er ooit sprake zijn van storing in een van de onderdelen: u heeft voor het totale systeem slechts één aanspreekpunt. 

Intelligent besturingssysteem afgestemd op alle installaties en processen

Onze IT-specialisten ontwikkelen software om uw vriesinstallatie volledig af te stemmen op uw overige installaties en productieprocessen. Daardoor sluit het invriezen van uw producten naadloos aan bij uw gehele bedrijfsvoering. Ook integratie van andere processen of installaties is mogelijk, zoals kistkantelaars, transportbanden en aanvoermachines. Zonder uw bestaande software aan te passen of te vervangen, kunt u met één druk op de knop uw gehele invrieslijn besturen.

Avico Ref Teaser NEW
"Meedenken en blijven meedenken, dat is EQUANS"
- Johan Verheij, projectleider
Aardappelverwerker Aviko
Lees de referentie

Mogelijkheden voor warmteterugwinning

Bij het invriezen van vis, pizza’s of andere convenience producten is een snelle en koude luchtstroom belangrijk. Door zoveel mogelijk koude lucht langs het product te blazen, wordt de warmte uit het product zo snel mogelijk afgevoerd. Met een add-on warmtepomp kan EQUANS die warmte opvangen en opwaarderen voor andere processen waar warmte nodig is. Daarnaast kunt u de restwarmte uit de koudecentrale hergebruiken. EQUANS biedt hiervoor technologie die warmte opvangt en gericht inzet bij een ander proces.

Wilt u meer informatie?