Contentpagina Onderhoud En Revisie Header B

Onderhoud en revisie

Deskundig onderhoud aan uw koel- en vriesinstallaties is noodzakelijk om het productieproces, de productkwaliteit en de voedselveiligheid te waarborgen. Tegelijkertijd kunt u met goed en regelmatig onderhoud en tijdige revisies de prestaties van uw installaties verbeteren en zo lagere (energie)kosten realiseren. Equans helpt u daarbij.

Flinke besparingen mogelijk

Met goed onderhoud en tijdige revisie voorkomt u niet alleen ongewenste schade en uitval, maar hebt u ook een beter werkende installatie die langer meegaat. Bovendien kunt u jaarlijks tienduizenden euro’s besparen, omdat onderhoud resulteert in optimale bedrijfszekerheid, lagere energiekosten en hogere productiviteit.

Voordelen van een onderhoudsjaarplan

Wij kennen uw installatie door en door. En kunnen voorspellen welke kosten uw jaarlijks kwijt bent voor onderhoud en beheer. Daarom leggen we afspraken over onderhouds- en inspectiewerkzaamheden samen met u vast in een onderhoudsjaarplan. Hiermee heeft u vooraf een helder beeld van de investering die nodig is om uw installatie in perfecte conditie te houden. Hierbij is alles gericht op een zo kort mogelijke downtime.

Virtuele servicemonteur

Als onderdeel van het reguliere onderhoud van koude-installaties maken we gebruik van onze datagedreven onderhoudstool EMi. EMi houdt 24/7 alle koeltechnische installaties in uw productielijn in het oog. Afwijkingen en defecten die met het blote oog niet zichtbaar zijn voor monteurs komen dankzij EMi toch in beeld. Daardoor kunnen we eerder in actie komen voor preventief onderhoud. Met EMi heeft u er dus een virtuele servicemonteur bij die zorgt voor een optimale en betrouwbare performance van uw installaties.

 

onderhoud equans koudetechniek

Uw koudeinstallatie optimaliseren

Naast onderhoud doen we ook concrete voorstellen voor optimalisatie. In een revisieplan geven we nauwkeurig aan welke verbeteringen u kunt doorvoeren op uw installatie. Zo beïnvloeden het aantal starts en stops en de piek- en onderbelasting de ideale afstelling van uw installatie. Tijdige revisie zorgt voor rendementsbehoud, voorkomt onverwachte schade aan uw koelcompressor en uitval van de installatie en uw proces. Dit resulteert in een energiebesparing van jaarlijks vele duizenden euro’s. U bepaalt zelf het moment om de revisie uit te voeren, zodat uw productie op schema blijft.

Onderhoud En Revisie Afb1

Veiligheid is prioriteit

Uiteraard staat veiligheid bij onderhoud en revisies voorop. Bij onze eigen medewerkers, maar ook die van onze klanten, onderaannemers en bouwpartners. Daarom werken we conform de geldende wet- en regelgeving, beschikbare veiligheidshandboeken en risico-inventarisaties. Daarnaast zijn alle medewerkers op het juiste niveau opgeleid en werken we uitsluitend met VCA-gecertificeerde leveranciers.

Meer weten? Neem contact op met Wilfried Vermeulen.