Kennisdocument Condensdrogen Header

Kennisdocument Condensdrogen

Meer weten over gecontroleerd drogen, verwarmen en bewaren van akkerbouwgewassen, met of zonder buitenlucht? Ontdek hoe condensdrogen resulteert in een optimaal rendement door minimaal gewichtsverlies en maximale energie-efficiƫntie. Vraag hieronder de gratis informatiebrochure aan.

Waarom dit kennisdocument?

In het kennisdocument 'Condensdrogen: energieneutraal drogen en bewaren met maximale productkwaliteit' vindt u alles over de techniek en resultaten in de praktijk. Vul onderstaand formulier in en wij sturen u het document per e-mail toe.

KEFA14~1

Introductie uit het kennisdocument

"Als akkerbouwer wilt u uw gewassen na de oogst zo goed mogelijk kunnen drogen en bewaren, met minimaal kwaliteitsverlies.

Maar de buitenlucht die u daarbij gebruikt biedt onvoldoende perspectief. Door klimaatverandering krijgt u steeds vaker te maken met onvoorspelbare weersomstandigheden. Wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid zorgen ervoor dat producten niet snel genoeg drogen, waardoor de kans op aantasting en kwaliteitsvermindering toeneemt.

Uw afhankelijkheid van het weer bij het drogen en bewaren biedt dus geen zekerheid op een product van goede kwaliteit. Tegelijkertijd nemen de arealen per bedrijf in grootte toe en worden de rooiseizoenen steeds langer, waardoor u uien, aardappelen en andere gewassen vaker onder natte omstandigheden oogst. Het behandelen van uw product is daardoor een extra uitdaging.

Om goed te kunnen drogen, verwarmen en bewaren moet u veel stoken met gaskachels, met forse energiekosten tot gevolg. Bovendien vragen kwaliteitsproducten om een stabiele omgevingstemperatuur, en daar draagt het afhankelijk zijn van instabiele buitenlucht niet aan bij. Dat kan beter en slimmer. Maar hoe?

Dit kennisdocument van Equans omschrijft hoe u met condensdrogen uien, aardappelen en andere gewassen gecontroleerd kunt drogen, verwarmen en bewaren. Met minimaal kwaliteitsverlies, maximale energieefficiƫntie en fors minder CO2-uitstoot. Zonder en met gebruik van buitenlucht. De concrete en inspirerende praktijkvoorbeelden in dit kennisdocument tonen u de meerwaarde van deze technologie."

Direct meer weten? Neem contact op met Henk Tebben.