Uiendag Nieuws Header

UIKC uiendagen 26 augustus met rondleidingen en infomarkt!

Op 26 augustus wordt door UIKC de landelijke uiendag georganiseerd. Wegens de coronamaatregelen steken wordt de Uiendag in een ander jasje gestoken, maar dit jaar is er ook een infomarkt, waarbij 45 bedrijven zich presenteren.

U wordt corona-proof ontvangen op het proefveld met interessante excursies en praktische informatie. De volgende proeven zijn te bezichtigen: rassenvergelijking zaaiuien, onkruidbestrijding (chemisch en mechanisch), bemestings-strategieën, schimmelbestrijding, tripsbeheersing, plantversterkers en weerbaarheid, druppelirrigatie en fertigatie en NKG. Er zijn rondleidingen in kleine groepjes langs de verschillende objecten. De excursies duren maximaal 1,5 uur, waarna het mogelijk is om aansluitend de infomarkt te bezoeken. Verlenging spuitlicentie Teelt is mogelijk en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

Op de infomarkt is ook ENGIE Refrigeration weer aanwezig. Hier praten onze collega’s u graag bij over de mogelijkheden van condensdrogen. Condensdrogen – ook wel koeldrogen genoemd – werkt onafhankelijk van buitenlucht. U bent niet langer afhankelijk van fluctuerende buitenluchtcondities en gaskachels zijn verleden tijd. De condensdroger is een koude- en warmteinstallatie in één. Uw uien drogen tweemaal zo snel, met behoud van kwaliteit, CO2-neutraal én een forse verlaging van energiekosten. Wat dat oplevert? Een beter behoud van de kwaliteit van de uien en fors lagere energiekosten. Oftewel, meer winst.

Nieuwsgierig? We zien u graag in Colijnsplaat.

Meer over het programma van de Uiendag vindt u in de uitnodiging.
Voor een goede organisatie is opgave verplicht, via www.uiendag.nl. U bent van harte welkom.

Kennisdocument condensdrogen
Alvast benieuwd naar de visie van ENGIE Refrigeration op mechanische bewaring?
Vraag dan nu het gratis kennisdocument ‘Condensdrogen: weersonafhankelijk drogen en bewaren’ aan.