Open Dag Nivu News Header

Open dag nieuwe bewaarloods NIVU

Op zaterdag 14 mei hebben veel geïnteresseerden met eigen ogen kunnen zien hoe NIVU profiteert van een datagedreven bewaring met condensdroogtechnologie. Tijdens deze open dag, georganiseerd door NIVU en Bouwbedrijf Jos Vrolijk, leidde een speurtocht de bezoekers door de nieuwe bewaarloods. Van het beursplein waar alle partijen die een belangrijke rol tijdens de bouw hebben gespeeld aanwezig waren, tot de loopbrug met uitzicht over de rijen kisten vol prachtige frietaardappels.

Slim duo

De aardappelen van NIVU worden met het jaar beter. Het geheim? Een gloednieuwe mechanische bewaarloods waarbij data en condensdroogtechnologie elkaar versterken. De moderne kistenbewaring in Oude-Tonge is uitgerust met een condensdroger van EQUANS. Het systeem droogt aardappelen in 48 uur, zelfs bij 6,5°C. En houdt ze tot augustus knapperig.

Nivu Ref Afb7

Afgelopen februari nam NIVU de nieuwe bewaring in gebruik. Nu al profiteert onze opdrachtgever van een betere productkwaliteit en minder bewaarverliezen. Om met de woorden van Gerard van Nieuwenhuijzen, directeur NIVU, te spreken: ‘De grootste winst zit in het vochtbehoud’.

Vernieuwend is dat elke aardappel tot op de centimeter gevolgd kan worden. Van de teelt tot de opslag en zelfs tot het bord van de consument. Met de gegevens over de productkwaliteit voor en na de bewaring en over het toegepaste bewaarregime kan NIVU de aardappelen elk bewaarseizoen naar een hoger kwaliteitsniveau tillen.

Lees meer over de werkwijze van NIVU en de gekozen bewaaroplossing.