Open Dag Wgo Nieuws Header

Open dag bij WeGrowOrganic op 11 juni - uien bewaren met condensdrogen

De biologische uien- en aardappelteler WeGrowOrganic in Zeewolde houdt op 11 juni een open dag. Naast rondleidingen en demonstraties vindt er ook een biologische vakbeurs plaats over innovaties in de biologische landbouw.

Bewaring met condensdroogsysteem
Biologische uien- en aardappelteler WeGrowOrganic in Zeewolde heeft een nieuwe bewerkings- en bewaarloods met condensdroogsysteem in gebruik genomen. Met deze bewaartechnologie van EQUANS Refrigeration kan het bedrijf energie-efficiƫnt en gecontroleerd 3.500 kisten vol uien drogen en bewaren. Het houdt de producten tot aan het eind van het seizoen in topkwaliteit.

Dat is precies wat WeGrowOrganic wilde: jaarrond biologische uien kunnen leveren, zodat import van uien niet langer nodig is. Tijdens de open dag neemt EQUANS de proef op de som. In de cel waar de uien van de afgelopen oogst liggen opgeslagen kunnen we het resultaat van de condensdroger bekijken. Zijn de uien in juni nog steeds in goede conditie?

Biologische vakbeurs
Naast de mogelijkheid om de nieuwe bewerkings- en bewaarloods te bekijken, vindt er ook een kleine biologische vakbeurs plaats. 10 standhouders presenteren daar verschillend innovaties voor de biologische landbouw, waaronder:

  • de eerste volautomatische onkruidrobot
  • de nieuwste ziekteresistente uien- en aardappelrassen
  • energiezuinige bewaartechnieken
  • innovaties rondom sorteertechnieken en kistenhandling
  • volautomatische schoffelsystemen

Nieuwsgierig? U bent van harte welkom.
Graag tot ziens in Zeewolde!

Datum: zaterdag 11 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Dodaarsweg 45, Zeewolde

Lees meer over de open dag op de website van WeGrowOrganic
Alvast meer weten over condensdrogen? Vraag het gratis kennisdocument aan.