Food Technology Event News Header B2

Fors besparen met warmteterugwinning

31 oktober: Food Technology Event

'De Duurzame Foodfabriek'

Voedselverwerkende bedrijven laten nog altijd veel kansen onbenut om duurzaam ondernemen te combineren met een forse besparing op de energiekosten. Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces - oftewel warmteterugwinning – verlaagt u de kosten voor verwarming en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk. Én, een eigen investering is niet eens noodzakelijk…

Food Technology Event
Op donderdag 31 oktober 2019 vindt de eerste editie van het Food Technology Event plaats, een initiatief van VMT en RCC | K&L in samenwerking met de stichting PAVO. Op deze dag kunnen verantwoordelijken uit de voedingsmiddelenindustrie kennis op doen, praktijkcases bespreken en vragen stellen over de toekomst van de duurzame foodfabriek. Ook de specialisten van ENGIE zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan over de voordelen van het terugwinnen en opwaarderen van restwarmte.

Workshops
De dag start met plenaire sessies over kansrijke duurzame energiebronnen en fossielvrij produceren. Het middagprogramma bestaat uit vier parallelsessies met verschillende workshops waar u aan deel kunt nemen. Tijdens parallelsessieronde 4 (sessie C) kunt u aanschuiven bij Erik Hoogendoorn, Manager Techniek en Innovatie bij ENGIE Refrigeration. Aan de hand van concrete klantcases neemt hij u mee in de technische mogelijkheden en toepassingsgebieden van het terugwinnen en opwaarderen van warmte. Hierbij toont Erik een aantal uitgewerkte (financiële) business cases met terugverdientijden tot wel minder dan 1 jaar!

De voordelen van het ENGIE-concept voor warmteterugwinning:

  • Tot wel 80% minder energiekosten
  • Een duurzamer productieproces met aanzienlijk minder CO2-uitstoot
  • Geen eigen investering noodzakelijk

Geïnteresseerd? Aanmelden kan op www.foodtechnology.vmt.nl. Hier vindt u ook het programma van de dag.

Kennisdocument

Nu al benieuwd naar de visie van ENGIE op restwarmtebenutting en warmteopwekking? Vraag het gratis kennisdocument ‘Duurzame invulling van warmtebehoefte’ op.

Waar en wanneer

  • Datum: donderdag 31 oktober 2019
  • Miele Experience Center
  • De Limiet 2
  • 4131 NR Vianen

 

Tot ziens in Vianen!