Zwanenberg Ref Afb (1)

Kennisdocument warmte%%%terugwinning

Hoe nieuwe maatwerkoplossingen in restwarmtebenutting en warmteopwekking kunnen leiden tot sterke vermindering van energieverbruik, kosten en CO2-uitstoot. Meer weten? Vraag hieronder het gratis kennisdocument aan.

Waarom dit kennisdocument?

In ons kennisdocument 'Duurzame invulling van warmtebehoefte' vindt u meer over het beter omgaan met energie en warmtestromen en de resultaten in de praktijk. Vul onderstaand formulier in en wij sturen u het document per e-mail toe.

Equans Refrigeration Kennisdocument Warmteterugwinning

Introductie uit het kennisdocument

Voor veel bedrijfsprocessen is energie nodig. Zoals voor koelen, verwarmen, drogen en pasteuriseren. Bij al deze processen komt warmte vrij. Warmte die doorgaans verloren gaat, omdat u die afgeeft aan de buitenlucht of samen met het afvalwater wegspoelt. Dat is jammer, want met de juiste maatregelen kunt u die restwarmte ergens anders voor gebruiken. Omgaan met kostbare energie en warmtestromen kan dus beter en slimmer. Maar hoe? En wat levert u dat op?

Vrijwel elk bedrijf heeft een aanzienlijke hoeveelheid aan restwarmte. Genoeg om een huizenblok mee te verwarmen. Wat als we de energiestromen voor de verschillende proces-sen slim koppelen? En met ‘afvalwarmte’ uit het ene proces het andere proces voeden? Equans Refrigeration – voorheen bekend als Zephyr, GTI, Cofely en ENGIE – komt met de ultieme oplossing voor dit vraagstuk.

Door restwarmte op te vangen en te hergebruiken in een ander proces en/of bestaande energiestromen te koppelen, gaat u energieverbruik en -verspilling tegen. Dekt dit niet uw totale warmtebehoefte, dan kunt u die duurzaam opwekken. Bijvoorbeeld met een warmtepomp. Zo maakt u zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. Dat levert voordelen op voor u en het milieu.

Dit kennisdocument van Equans omschrijft hoe u met nieuwe technologische ontwikkelingen in warmteterugwinning en -opwaardering de juiste balans vindt tussen warmte hergebruiken, energiereductie en duurzaamheid. De concrete en inspirerende praktijkvoorbeelden in dit kennisdocument tonen de meerwaarde van deze technologie.

Direct meer weten? Neem contact op met Jos Vroom.

Vroom, Jos B
Jos Vroom
Warmteterugwinning | Voedselverwerking