Zeeuwse Fruitt.Dag 2019 Nws Teaser

Open dag fruittelers Marknesse

Van inpandige wasplaatsen tot nieuwe koelcellen, fruitbedrijven Van Rijn en Vereecken fruit in Marknesse zetten op 14 juni de deuren op voor publiek.

Beide fruittelers hebben de plek, waar ze hun spuitapparatuur schoonmaken en spoelen, overdekt en aangesloten op een Phythobac. Een Phythobac zuivert het reinigingswater met de reststoffen op een duurzame en biologische manier, zodat vervuiling van het grondwater wordt tegengegaan.

De overdekte wasplaats is bij Fruitbedrijf Van Rijn onderdeel van een nieuwbouw. Het oude bedrijfspand bestond uit een groot aantal kleine ruimtes met ongelijke vloeren, lage deuren en in de loop van de tijd onbruikbaar geworden koelcellen. Het oude pand is volledig gesloopt en vervangen door een modern en licht gebouw met efficiƫnte werkruimtes, waaronder een opslagplaats voor leegfust, een werkplaats/machineberging en een ruime kantine. De pluktreintjes kunnen tijdens de oogst door de schuur rijden en er is veel ruimte om snel te lossen, het fruit weg te zetten en/of gereed te maken voor transport. ENGIE Refrigeration leverde twee nieuwe koelcellen met nieuwe verdampers op een bestaande unit.

Open dag 14 juni 2019

De hoofdactiviteit vindt plaats bij Fruitbedrijf Van Rijn, Steenwijkerweg 8/2 in Marknesse, van 13.00 tot 20.00 uur. Een appeltreintje brengt de bezoekers van Steenwijkerweg 8 naar 6, de bedrijfslocatie van Vereecken fruit Marknesse, en vice versa. Naast de bezichtiging kunt u kennismaken met verschillende bedrijven die hebben bijgedragen aan de bouw of fruitteelt.

Open Dag Fruit Nieuws Teaser NEW

De organisatie is in handen van DLV Advies. Klik hier voor meer informatie.