JE3A0509 Aardappelhoeve Bart Aardappelen

Jaarrond Belgische aardappelen leveren

De aardappelhoeve in België kan het hele jaar door kwaliteitsaardappelen van eigen bodem leveren. Bedrijfsleider Bart Nemegheer houdt de piepers op kwaliteit met een moderne aardappelbewaring van Equans, ook ver in het bewaarseizoen. Een win-winsituatie voor de teler, zijn afnemers en het milieu.

“Als we de productkwaliteit op peil houden tijdens de bewaring, kunnen we de consument het hele jaar door voeden met Belgische aardappelen. Dat maakt retailers en consumenten niet langer afhankelijk van milieuvervuilende voedseltransporten uit andere continenten”, legt de ambitieuze bedrijfsleider uit.

“De huidige manier van voedsel produceren en consumeren is een kwestie die ons allemaal aangaat. Het kan en móet beter. Met het systeem van Equans hebben we een milieuvriendelijk droog- en bewaarproces voor onze aardappelen. Daar is geen gaskachel of kiemremmer bij nodig. Sterker nog: we wekken meer groene energie op dan dat we verbruiken. Ik ben blij dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de Belgische voedselketen.”

Lees meer over de duurzame aardappelbewaring van De aardappelhoeve.