Marjolijn Smits 25 Jaar Jubileum Equans Refrigeration

25-jaar in dienst betekent je wereld verbreden

Dat je bij Equans de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen, weet Marjolijn Smits als geen ander. Ze kwam 25 jaar geleden in dienst als secretarieel medewerkster. Nu ondersteunt ze collega’s met de administratie en regelzaken voor projecten, en draagt ze bij aan marketing en communicatie. “Het geeft energie om mijn wereld steeds te verbreden.”

Kansen om te leren

Ontwikkelingen in IT en bij Equans zorgden ervoor dat haar vak door de jaren heen flink is veranderd. Maar ook omdat Marjolijn zelf de nodige kennis en ervaring opdeed. Met een cursus Word voor gevorderden, Excel voor beginners, een opfriscursus notuleren of Nederlands in woord en geschrift. “Voor een opleiding of cursus staat Equans altijd open. Leuk en leerzaam. Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuwe schrijfstijl kunnen ontwikkelen om de communicatie naar klanten fris te houden.”

Meer kennis, breder werkveld

Aan het begin van haar carrière deed Marjolijn voornamelijk administratief werk, later verschoof haar focus naar meer commerciële taken. Zo ondersteunde ze projectleiders met het opstellen van offertes, orders en onderhoudscontracten. In de loop van de tijd kwamen daar steeds meer werkzaamheden bij. Zoals de projectadministratie, meewerken aan een klanttevredenheidsonderzoek en het opzetten van een salesfunnel. “Hoe langer je hier werkt, hoe meer kennis je hebt. Met die kennis kun je collega’s van andere afdelingen helpen en doe je zelf weer nieuwe ervaringen op.”

Kijkje nemen bij project

Inmiddels is Marjolijn doorgegroeid tot medewerker commerciële binnendienst. Het leukste voor haar blijft om als team te werken aan een klantoplossing. “Samen met projectleiders en technici maken we echt iets concreets voor de klant. Soms ga ik mee naar projecten. Het is gaaf om het resultaat te bewonderen. Van een machinekamer tot aan kilometers leidingwerk op een dak, als Equans hebben we dat maar mooi bedacht.”

Goede sfeer

“Waarom ik me hier thuis voel? Misschien juist omdat de wereld van koude- en warmtetechniek een mannenwereld vol techneuten is. Iedereen is ondernemend en gaat prettig met elkaar om. Er is geen drempel om je leidinggevende, directeur of collega aan te spreken. Strak in pak lopen doen we ook niet. De ambiance is altijd gezellig. Daardoor is het geen dag spannend om naar werk te gaan, behalve als je die dag je 25-jarige jubileum viert. Ik ga dat nooit vergeten. Ik ben verrast met oude foto’s en een etentje. Het was heel mooi om op die manier stil te staan bij al die jaren.”