SEO Warmte Terugwinning Header

Kennisdocument stoom en warmte zonder gas

Wilt u uw CO2-uitstoot en energiekosten verlagen? Vraag dan het gratis kennisdocument aan. Daarin leest u hoe verduurzaming van de totale stoom- en warmtevraag u kan helpen en welke oplossing bij u past.

Waarom dit kennisdocument?

In het kennisdocument 'Stoom en warmte zonder gas voor de voedselverwerkende industrie' vindt u alles over de verschillende mogelijkheden om stoom en warmte zonder gas te produceren. Ook de resultaten in de praktijk komen aan bod. Vul onderstaand formulier in en wij sturen u het document per e-mail toe.

Kennisdocument stoom zonder gas cover

Introductie uit het kennisdocument

"Stoom is een veel toegepaste warmtedrager in allerlei processen in de voedselverwerkende industrie en andere sectoren. Vaak wordt die stoom geproduceerd met een verouderde aardgasgestookte stoomketel die u op termijn moet vervangen. Tegelijkertijd staat u voor andere uitdagingen. Zoals de overheid die in de toekomst de gaskraan dichtdraait of de maatschappelijke druk om uw productieproces te verduurzamen. Stoom genereren móet dus anders. Maar wat zijn de alternatieven? En welke oplossing past het beste bij uw bedrijf?

Technologische ontwikkelingen hebben de energie-efficiëntie van stoom- en warmtevragende processen de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Ook kunnen we steeds meer warmte hergebruiken en leren we om vaker over onze eigen muren heen te kijken. In de omgeving kunnen er immers kansrijke warmtebronnen zijn voor uw stoom- en warmtevraag. Zo wordt in een industriële omgeving vaak door andere bedrijven of energieproducenten stoom geproduceerd. Dit biedt mogelijkheid tot stoomuitwisseling of het opwaarderen van restwarmte.

Benut de kansen voor verduurzaming en efficiëntie
Als u dan toch moet investeren in een nieuwe ketel, waarom kijkt u dan niet of de stoomproductie en warmte-benutting in uw bedrijf slimmer kunnen? Want voor een schone en zuinige stoom- en warmtevoorziening zijn volop mogelijkheden. Ook zonder gebruik van gas. Daarmee kunt u uw onderneming positioneren als duurzame speler op de markt en profiteert u van lagere energiekosten. Dit kennisdocument van Equans geeft antwoord op de vraag hoe u zonder aardgas stoom en warmte kunt genereren en energiestromen nog beter kunt benutten. Bekijk de meerwaarde van enkele technologische oplossingen. En ontdek hoe we uw totale warmtevraag innovatief verduurzamen en uw energieverbruik en
CO2-uitstoot aanzienlijk reduceren."

Direct meer weten? Neem contact op met Erik Hoogendoorn.