Oplossing Invriestechnologie Voedselverwerking

Invriezen van convenience producten

Smart IQF freezing van Equans is geschikt voor het invriezen en navriezen van diverse producten: vis, blokjes vlees, groente, fruit en andere convenience producten. 

Maatwerk

Voor veel ondernemers in de voedselverwerkende industrie is nog veel winst te behalen in het optimaliseren van het vriesproces. Bij de inrichting van het vriesproces worden de koudecentrale, de vrieslijnen en de randapparatuur dikwijls afzonderlijk van elkaar ontworpen en ingepast. Terwijl de verschillende onderdelen nauw met elkaar samenhangen. Met smart IQF freezing zijn de koudecentrale, vrieslijnen en randapparatuur dankzij een intelligent besturingssysteem nauwkeurig op elkaar afgestemd.

Equans ontwerpt en produceert compacte (na)vriesinstallaties en verweeft daarin alle slimme technologieën. Door deze goed op elkaar af te stemmen, sluit smart IQF freezing naadloos aan op al uw eisen en wensen. En bereikt u de voor u optimale balans tussen kwaliteit, efficiëntie en energieverbruik. Als vriezers met standaardafmetingen niet passen, biedt een op maat gemaakte vriezer de juiste oplossing.

Kennisdocument Equans Invriestechnologie Cover (2)

Meer weten over smart IQF freezing?

Vraag het gratis kennisdocument aan

Compacte opstelling

Door slim ontwerpen en combineren benutten we uw beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk. Dankzij standaard modules kan elke unit in verschillende afmetingen worden uitgevoerd en eenvoudig met andere units gekoppeld worden. De componenten van de units blijven uitwisselbaar. Dat zorgt voor continuïteit en onderhoudsgemak.

 

Mogelijkheden voor warmteterugwinning

Bij het invriezen van vis, pizza’s of andere convenience producten is een snelle en koude luchtstroom belangrijk. Door zoveel mogelijk koude lucht langs het product te blazen, wordt de warmte uit het product zo snel mogelijk afgevoerd. Met een add-on warmtepomp kan Equans die warmte opvangen en opwaarderen voor andere processen waar warmte nodig is. Daarnaast kunt u de restwarmte uit de koudecentrale hergebruiken. Equans biedt hiervoor technologie die warmte opvangt en gericht inzet bij een ander proces.

Avico Ref Teaser NEW
"Meedenken en blijven meedenken, dat is EQUANS"
- Johan Verheij, projectleider
Aardappelverwerker Aviko
Bekijk de case

Testfaciliteit

Met behulp van een proefopstelling kunnen we het effect van het invriesproces op uw product testen. Daarnaast beschikt ons team over simulatieprogramma’s voor een analyse van het invriesproces. Op basis van deze modellen kunnen we het theoretische energieverbruik berekenen en een economische studie uitvoeren naar het optimale smart IQF freezing-systeem bij u. 

Sluit het gebruik van cryogene gassen uit

Dikkere voedselproducten, zoals gehaktballen en frikadellen, vragen een hoge invriesintensiteit. Vaak gebeurt het invriezen ervan met cryogene gassen bij een temperatuur van -80°C. Dit leidt tot hoge operationele kosten en een hoog gasverbruik. Met de technologie van EQUANS kunt u gelijkwaardige invriesresultaten behalen, zonder gebruik te maken van cryogene gassen. Dat resulteert in veel lagere operationele kosten.

Meer informatie?