SEO Iqf Vriezen Header

IQF freezing

  • Ultrasnel invriezen en navriezen
  • Maximale productkwaliteit
  • Besparen op kosten
  • Minimaal energieverbruik
  • Volledig op maat

Behoud de kwaliteit en versheid van uw ingevroren vis, groenten, vlees of andere producten

De letterlijke betekenis van IQF is ‘Individually Quick Frozen’. Een term die veel gebruikt wordt in de voedselverwerkende industrie voor het los en snel invriezen van producten als vis, groente en vlees.

Behoud de kwaliteit en versheid van uw ingevroren vis, groenten, vlees of andere producten

Bij Equans zetten we de IQF-vriezer in voor het behoudt van de kwaliteit en versheid van uw vis, groenten, vlees of andere producten. Met deze invriestechnologie beschadigt u uw producten niet bij het invriezen, waardoor ze langer houdbaar blijven.

Hoe werkt IQF freezing?

IQF staat voor Individually Quick Frozen, oftewel individueel, snel ingevroren. Door het snel en individueel invriezen van uw producten zijn de gevormde ijskristallen kleiner dan wanneer meerdere producten tegelijkertijd worden ingevroren. Dit zorgt ervoor dat uw producten tijdens de ijsvorming niet beschadigen. Zo houdt u uw producten op het juiste volume en houdt u ze langer vers.

Bij het invriezen van vis, pizza’s of andere convenience producten is een snelle en koude luchtstroom belangrijk. Door zoveel mogelijk koude lucht langs het product te blazen, wordt de warmte uit het product zo snel mogelijk afgevoerd.

Kun je de restwarmte van een IQF vriezer hergebruiken?

Met een add-on warmtepomp kan Equans die warmte opvangen en opwaarderen voor andere processen waar warmte nodig is. Daarnaast kunt u de restwarmte uit de koudecentrale hergebruiken. Equans biedt hiervoor technologie die warmte opvangt en gericht inzet bij een ander proces. In combinatie met het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en de forse besparing op uw energieverbruik is IQF freezing ook nog eens heel duurzaam.

Een IQF vriezer op maat die volledig aansluit op uw productieproces

Equans biedt u een IQF vriezer op maat. De installatie wordt ontworpen om uw product zo efficiënt en snel mogelijk individueel in te vriezen. Hierdoor blijft niet alleen de meeste kwaliteit behouden, maar wordt de IQF vriezer zo ontworpen dat deze perfect aansluit op uw huidige productieproces. Een optimaal en duurzaam invriesproces, dat is wat Equans u biedt.

Ook profiteren van snel en individueel invriezen? Krijg direct meer informatie

Wilt u uw klanten de hoogst mogelijke kwaliteit ingevroren groenten, vlees of vis leveren? Neem dan direct contact met ons op. Onze specialist vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden met IQF freezing. 

Wilt u meer informatie