Oplossing Bewaren Header

Innovatief bewaren met fors hogere opbrengst

De innovatieve en duurzame bewaarsystemen van Equans zijn volledig mechanisch. Hiermee kunt u secuur sturen op de ideale droog- en bewaarcondities voor uw agroproducten. Zo bent u jaarrond verzekerd van het beste voor uw product.

Lange tijd was de agrarische sector afhankelijk van de buitenlucht om gewassen te drogen en koelen. Klimaatveranderingen en het verbod op de chemische kiemremmer chloorprofam zorgen ervoor dat akkerbouwers hun producten niet langer overwinterd krijgen zonder in te boeten aan kwaliteit.

 

Om dit op te lossen heeft Equans diverse bewaartechnieken ontwikkeld met mechanische koeling. Hiermee heeft u de volledige controle over het droog- en bewaarproces en zijn de bewaarcondities stabiel. Dit resulteert in meer verhandelbare producten van hoge kwaliteit, maximale energie-efficiëntie en dus een fors hogere opbrengst. Deze hoogwaardige bewaarsystemen hebben zich met succes bewezen bij diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Bekijk de klantcases.

Bewaring

Meer weten over aardappelen met een langere houdbaarheid en minimaal gewichtsverlies?

Vraag het gratis kennisdocument op

Natuurlijke koudemiddelen: duurzaam en efficiënt

Sinds 2022 mogen er geen nieuwe koelinstallaties gebouwd worden met veelgebruikte synthetische koudemiddelen. Wij bieden diverse geschikte en veilige toepassingen van een duurzamer alternatief: natuurlijke koudemiddelen. Met de overstap naar natuurlijke koudemiddelen stelt u niet alleen uw eigen productieproces veilig, maar kunt u bovendien profiteren van interessante fiscale voordelen. Wilt u hier meer over weten? Wij adviseren u graag.

Condensdrogen (1)

Meer weten over het gecontroleerd drogen en bewaren van akkerbouwproducten en meer?

Vraag het gratis kennisdocument op

Persoonlijke en specialistische aanpak

De specialisten van Equans verbinden hun vakinhoudelijke kennis met jarenlange praktijkervaring. Kenmerkend daarbij is de persoonlijke aanpak. Zo heeft u voor iedere vraag en elk project één vast aanspreekpunt, met specifieke kennis van uw product, de ontwikkelingen in de markt en milieuwetgeving. Dat resulteert in een slimme oplossing die past bij uw bedrijf en budget en bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaat.

Meer informatie: