Contentpagina Witlof Bewaren Header

Hoe kan ik de kwaliteit van de witlof(wortel) verbeteren en energie besparen?

Mechanisch bewaren van witlof(wortel)

Wilt u de kwaliteit van uw witlof(wortel) verbeteren? En tegelijkertijd uw energiekosten verlagen en productieproces verduurzamen?

Met innovatieve en duurzame koeltechnologie maakt Equans Refrigeration het mogelijk om gecontroleerd te sturen op de drie essentiële elementen tijdens de bewaring van witlof(wortels):

  • Temperatuur
  • Luchtvochtigheid
  • Luchtcirculatie

Alle witlofwortels even koud

In tegenstelling tot temperatuur en luchtvochtigheid laat lucht zich lastig sturen. Maar met de koeltechniek van Equans bereikt de koude lucht alle witlofwortels in de bewaarcel. Het geheim? Energiezuinige EC-motoren die in toerental verstelbaar zijn en beurtelings wisselen in kracht. Hiermee rekent u af met ‘dode hoeken’ in de luchtverdeling, temperatuurverschillen in de cel en ijsaangroei op ventilatorbladen of kisten.

Natures Gold Ref Afb (3)

Optimale bewaarcondities

De optimale bewaarcondities zorgen voor witlofwortels van maximale kwaliteit, ook na 10 tot 12 maanden bewaren. Daardoor geven ze tijdens de trekfase witlofkroppen van ongekende klasse.

Natures Gold Ref Afb (6)
Natures Gold Ref Afb (1)

In de praktijk: Nature's Gold

De mechanische koelinstallatie bij witlofproducent Nature ’s Gold in Zundert vormt het bewijs. Deze manier van bewaren is zeer energiezuinig, duurzaam en toekomstbestendig door het gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Directeur Gijs van Dongen: “Dankzij de gecontroleerde bewaarcondities knappen zelfs de kwalitatief mindere wortels op tijdens de bewaring. Hiermee kan ik al mijn witlofwortels met een goed resultaat een jaar lang bewaren, zonder indroging en met fors lagere energiekosten.”

Bekijk de referentie
Natures Gold Ref Afb (4)

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij uw bedrijf?