Contentpagina Peen Bewaren Header

Bewaren peen: hoe verleng ik met mechanisch koelen de houdbaarheid van peen?

Langer peen bewaren met mechanisch koelen

Bent u op zoek naar een manier om uw peen langer te bewaren? Kies dan voor mechanisch koelen.

Peen bewaren: de touwtjes in eigen handen

Kiest u voor een mechanische koeling van Equans dan kiest u een systeem waarbij de condities in de cel optimaal zijn voor uw product. Het systeem zorgt bij peen bewaren voor een minimale uitdroging door een hoge luchtvochtigheid en kleine temperatuurverschillen door een optimale luchtcirculatie.

Lees de referentie van Taco Agro
Taco Ref Afb (16)

Het ontwerp van de installatie is door onze specialisten volledig afgestemd op uw situatie en zorgt samen met de geïntegreerde besturing voor een optimaal klimaat in uw cel. Denk hierbij aan de temperatuur en de luchtvochtigheid. U heeft dus veel meer controle over de situatie en houdt op deze manier de temperatuur van het product zo stabiel mogelijk. Hierdoor blijft de kwaliteit en het gewicht van peen langer behouden. Ook verlengt u bij peen bewaren met mechanisch koelen de bewaartijd, waardoor u meer ruimte heeft om te wachten op het meest gunstige moment van verkoop van uw peen.

Langer peen bewaren met mechanische koeling

Inmiddels kiezen steeds meer agrariërs voor peen bewaren met mechanische koeling. Zo ook de Gebroeders de Zeeuw, die zich voor de opslag van hun peen lieten adviseren door Equans. Zij kozen uiteindelijk voor een koelinstallatie die draait op natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan. Een – net als traditionele ventilatie – duurzame manier van koelen, maar met het voordeel dat zij nu niet langer afhankelijk zijn van weersomstandigheden. Bovendien daalde hun energierekening fors. En de kwaliteit van de peen? Gebr. De Zeeuw bewaren hun peen een half jaar voordat ze deze op de markt brengen en de kwaliteit en het gewicht van de peen blijven gedurende deze periode maximaal behouden.

Peen bewaren en fiscale voordelen

Peen bewaren met een koelinstallatie die op natuurlijke koudemiddelen draait kent meer voordelen. Behalve dat u over een volledig toekomstbestendige installatie installatie beschikt – de komende jaren worden synthetische koudemiddelen volledig uitgebannen – komt u ook in aanmerking voor aantrekkelijke fiscale voordelen, zoals de EnergieInvesteringsAftrek (EIA).

Langer peen bewaren

Wilt u meer weten over mechanisch koelen? Hier leest u alles over de voordelen, de toepassing en de techniek achter deze inventieve manier van koelen en peen bewaren.

Neem contact op