Themadag Aardappelen 2020 Nieuws Header

Veel aandacht voor Chloorprofam tijdens Themadag Aardappelen

  • Maandag 27 januari 2020: jaarlijkse 'Themadag Aardappelen'
  • Locatie: De Meerpaal te Dronten
  • Organisatie: Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland

Zoals gebruikelijk start de themadag met een aantal interessante sprekers en discussies. Dit jaar is er vooral aandacht voor Chloorprofam. 's Middags is er gelegenheid de beurs te bezoeken en bij te praten.

Ook dit jaar is EQUANS (de nieuwe naam van ENGIE Refrigeration) weer aanwezig. Onze collega’s praten u graag bij over hun ervaringen met buitenluchtonafhankelijk bewaren van aardappelen en het effect daarvan op de kiemremming van de aardappelen.

"De gesloten, mechanisch gekoelde bewaaromgeving geeft kiemvorming sowieso al veel minder kans", vertelt Marcel Bennink, specialist land- en tuinbouw bij EQUANS. "Sterker nog, voor uien is met deze bewaaromstandigheden geen extra kiemremmer meer nodig. Voor aardappelen zijn biologische kiemremmers een goed alternatief voor het binnenkort verboden chloorprofam. Deze zijn wel fors duurder, maar door het gesloten systeem vervliegt het middel niet. Daardoor heb je er veel minder van nodig voor hetzelfde effect. Dit maakt mechanisch koelen ook aantrekkelijk voor de biologische aardappel- en uienteelt.” (Lees het volledige interview 'Mechanisch koelen als duurzame kiemremming' op de website van Boer en Business).

Kennisdocument aardappelbewaring
Alvast benieuwd naar de visie van EQUANS op mechanische bewaring? Vraag dan nu gratis het kennisdocument ‘Innovatie: nieuwe bewaartechnologie voor aardappelen’ op.

We zien u graag in Dronten.

Meer (praktische) informatie vindt u in de uitnodiging van de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland.