Revisie Nws Teaser

Revisie Douwe Egberts met minimale downtime

Afgelopen zomer waren de warmtewisselaars bij Douwe Egberts in Joure toe aan revisie.

Deze ammoniak- en CO2-cascadecondensors worden ingezet bij het vriesdrogen van koffie. De warmtewisselaars waren al zo’n 11 jaar in bedrijf en de fabrieksvoorschriften geven aan dat deze dan binnen twee jaar gereviseerd dienen te worden. ENGIE Refrigeration bouwde de koelinstallatie en is bovendien verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. In mei startte ENGIE dan ook met de revisie, in samenwerking met de leverancier van de warmtewisselaars – Alfa Laval – en met onderhoudspartner Hertel.

Beperkte stillegging productieproces

Douwe Egberts deed in de zomer al een aantal aanpassingen in haar fabriek. Een goed moment om de revisie uit te voeren tijdens de al geplande engineeringsactiviteiten. Op die manier beperkten ENGIE en haar partners de stillegging van het productieproces zoveel mogelijk. De revisie moest binnen twee weken uitgevoerd zijn.

Goede samenwerking

De overall conditie van de platen bleek nog prima in orde en er was weinig vuil te bekennen. Dankzij goede samenwerking met Alfa Laval en de projectengineers lukte het om de installatie weer op tijd in bedrijf te krijgen. De performance van de apparatuur is goed en DE kan de komende jaren weer volledig vertrouwen op haar installatie en daarmee de kwaliteit van haar koffie garanderen.

Partner Alfa Laval maakte een filmpje over deze mooie samenwerking.