Open Dag Delphyno Nieuws Header

Open dag Delphy Akkerbouw Noord-Oost op donderdag 9 september

Ook dit jaar organiseren Delphy en v/d Grond weer een open dag. Deze open dag is voor iedereen met interesse in akkerbouw toegankelijk! Op de onderzoek locatie nabij Weerdinge laat het team van Delphy Akkerbouw Noord-Oost u zien met welke ontwikkeling van kennis zij bezig zijn.

Thema van deze open dag is: “Plantweerbaarheid”

Op de open dag worden in de rondleidingen objecten en demo’s toegelicht door Delphy adviseurs en vertegenwoordigers van de bedrijven, betrokken bij de objecten. Tevens zijn er op het beursplein verschillende bedrijven te bezoeken en machines te bekijken tussen 13.00 en 18.00 uur.

Innovatieve bewaarsystemen voor optimaal rendement

Ook de EQUANS-devisie Refrigeration (voorheen ENGIE Refrigeration) is aanwezig op de infomarkt. Onze collega's denken graag met u mee over de uitdagingen die om de hoek komen tijdens het drogen en bewaren van gewassen. Doet u tijdens de teelt alle mogelijke inspanningen voor een goede plantweerbaarheid? Met het gebruik van buitenlucht tijdens het drogen en bewaren zet u de deur voor risico’s in feite weer open.
De wisselende buitenluchtcondities voldoen immers nooit aan alle eisen om de productkwaliteit tijdens het drogen en bewaren te borgen. Met te veel indroging, drukplekken, rotnesten en hoge energiekosten tot gevolg.

Om dit op te lossen ontwikkelde EQUANS innovatieve bewaarsystemen: een condensdroogsysteem en mechanische koeling. Hiermee bent u niet langer afhankelijk van onvoorspelbare weersomstandigheden of dure kiemremmers en blijven de bewaarcondities gedurende het gehele jaar gelijk.

De voordelen:

  • Buitenluchtonafhankelijk drogen en bewaren
  • Tweemaal zo snel uien drogen
  • Maximaal 2% indroging van aardappelen
  • Geen of minimaal gebruik van kiemremmers
  • Productkwaliteit blijft beter behouden
  • Maximale energie-efficiëntie, CO2-neutraal

Nu al meer weten over onze innovatieve bewaaroplossingen?
Lees meer over onze bewaaroplossingen en vraag onze gratis kennisdocumenten aan:

Locatie open dag

  • Aan de Siepelveenwijk Zuidzijde (tegenover huisnummer 142) in Nieuw- Weerdinge
  • Ingang van het perceel is gemarkeerd met Delphy vlaggen
  • Volg de borden en u komt op het parkeerterrein uit

Meer informatie vindt u in de uitnodiging.

Graag tot ziens op 9 september!