Contentpagina ZEM Header

Zephyr waterkoelunits voor de medische wereld, de agrarische sector, de wetenschap of de maakindustrie

Betrouwbare Zephyr water chiller met temperatuurstabiliteit

Of u nu werkzaam bent in de medische wereld, de agrarische sector, de wetenschap of de maakindustrie: betrouwbare waterkoelunits met een hoge temperatuurstabiliteit zijn voor vele toepassingen onmisbaar. De Zephyr water chiller is daarom al jarenlang een van de succesvolste producten van Equans.

Wanneer het over koelen gaat, laten wij bij Equans niets aan het toeval over. Wij weten namelijk hoe belangrijk een juiste werking van uw apparatuur, inclusief uw koelunits, is voor uw organisatie.

Talloze mogelijkheden met Zephyr

Om volledig aan de eisen en wensen van klanten uit diverse sectoren te kunnen voldoen, heeft Equans een zeer compleet programma met Zephyr water chillers ontwikkeld. We leveren speciale units voor wetenschappelijke, medische, industriële of agrarische toepassingen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor Zephyr warmtewisselaars.

Zephyr water chiller voor onder andere elektronenmicroscopen

Voor de nauwkeurige koeling van elektronische wetenschappelijke instrumenten kunt u kiezen uit een programma van waterkoelunits met modulerende temperatuurregeling. Zo hebben we een speciale unit ontwikkeld voor het koelen van extreem krachtige elektronenmicroscopen. De unit garandeert een extreem stabiele watertemperatuur en waterdruk, zodat u ook bij zeer hoge vergrotingen optimale resultaten bereikt. Alle waterkoelunits uit dit programma maken gebruik van een gesloten systeem voor capillaire injectie van een milieuvriendelijk koudemiddel. Hierdoor zijn deze units zeer veilig in gebruik. Bovendien zijn deze units niet alleen nauwkeurig, betrouwbaar en stil, maar zijn ze ook aantrekkelijk geprijsd.

Zephyr water chiller voor röntgen- en medische apparatuur

We hebben een speciaal programma van Zephyr water chillers ontwikkeld voor het koelen van röntgen- en medische apparatuur. Deze units zijn leverbaar met diverse specificaties: niet alleen voor verschillende vermogens of capaciteiten, maar ook voor verschillende toepassingen. Zo leveren we speciale units voor het koelen van medische scanners. Indien gewenst kunnen deze koelunits zo worden aangepast dat ze geschikt zijn voor gebruik bij een hoge inlaatluchttemperatuur en zonder problemen kunnen worden ingezet in ziekenhuizen in een tropisch klimaat. Alle units uit dit programma worden uitgebreid getest en zijn voorzien van een stille roestvrijstalen onderwaterpomp. De compressor van het koelsysteem is gevuld met een milieuvriendelijk koudemiddel.

Zephyr water chiller voor industriële en agrarische toepassingen

Onze waterkoelunits voor industriële toepassingen zijn modulair opgebouwd, zodat we altijd een oplossing met de juiste capaciteit kunnen bieden. De gebruikte compressoren, koudemiddelen, pompen, enz. kunnen ook worden aangepast aan uw eisen en wensen. Daarnaast bieden we uitgebreide installatiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aparte, luchtgekoelde condensor die buiten kan worden geïnstalleerd. De tank, die is voorzien van een stille roestvrijstalen onderwaterpomp, kan indien nodig los worden geleverd en ook in de productieruimte worden geïnstalleerd. We gebruiken de units uit dit programma ook voor het koelen van pekel die wordt gebruikt bij de opslag van land- en tuinbouwproducten.

Zephyr warmtewisselaars voor diverse toepassingen

Werkt u binnen uw organisatie met een gekoeld waternetwerk? Dan kunt u de Zephyr®-warmtewisselaars inzetten voor het koelen van apparatuur en processen.

Zephyr water chillers en -warmtewisselaars zijn uitgebreid getest en worden geleverd met een testrapport en handleiding. Daarnaast voldoen Zephyr water chillers aan de meest recente Europese richtlijnen en zijn ze voorzien van een CE-markering.

Wilt u meer informatie over onze Zephyr water chillers en wat we voor u kunnen betekenen?