Oplossing Klimaatkamers Header

Klimaatkamers

Met klimaatkamers kan EQUANS het effect van veranderende omstandigheden op gewassen onderzoeken. Maar we ontwerpen klimaatkamers ook om gewassen binnen en anders te kunnen telen (urban farming).

Hoogwaardige technologie voor hoogwaardig onderzoek

In onze klimaatkamers zijn vrijwel alle klimatologische omstandigheden voor zaadveredeling, het testen van zaden, de ontwikkeling van zaadopslag en gewasbeschermingsmiddelen te simuleren. EQUANS combineert hierbij brede toepassingsmogelijkheden met een zeer geringe tolerantie, grote stabiliteit en hoge betrouwbaarheid. Zo haalt u maximaal rendement uit de juiste behandeling van zaden. En bent u klaar voor de toekomst.

Vraag de brochure op

Benieuwd naar onze visie op klimaatkamers?

Vraag de brochure op

Geringe toleranties

Zo is het nabootsen van een natuurlijk dag- en nachtritme mogelijk zonder grote schommelingen in temperatuur, licht en RV. Het regelen van luchtsnelheden zorgt voor een optimaal luchtdebiet. Zuurstof en CO2 komen nauwkeurig beschikbaar, zodat onderzoekers gericht kunnen sturen op bijvoorbeeld fotosynthese en de verwerking van assimilaten.

Slider image
Slider image

Reproduceerbaar onderzoek

Proeven die worden uitgevoerd in onze klimaatkamers zijn honderd procent reproduceerbaar. Niet alleen testen wij vooraf alle specificaties, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-beheersing, lichtintensiteit, luchtbeweging en watergift. We valideren ook onze aangelegde klimaatkamers samen met opdrachtgevers.

Klimaatkamers & Horticulture

Bekijk wat wij doen om gewassen zo goed en duurzaam mogelijk te produceren. En daarbij alle mogelijkheden benutten voor warmteterugwinning, het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en innovatie bewaarmethoden.

Alles over Horticulture

Klimaatkamers & Agro

Heeft u behoefte aan nieuwe inzichten en grip op schommelingen in temperaturen, luchtvochtigheid en CO2 tijdens de bewaring van uw agroproducten? Bekijk hoe u met innovatieve bewaartechnologie secuur kunt sturen op de ideale droog- en bewaarcondities.

Alles over Agro

Meer weten over de toepassingen van klimaatkamers?