Oplossing Kaasrijping Header

Kwaliteit behouden en gewicht beheersen door gelijkmatige en gecontroleerde indroog

Kaas rijpen met de juiste luchtbehandeling is de uitdaging voor elke kaasmaker. De slimme luchtbehandelingstechniek die wij hiervoor hebben ontwikkeld, helpt u de kwaliteitskaas leveren die u onderscheidend maakt in de markt.

Vraag nu aan

Slimme luchtbehandelingstechniek voor kaas. Lees er meer over in het gratis kennisdocument.

Vraag nu aan

Waarom wij kiezen voor stabiele luchtcondities

De kwaliteit van uw kaas is sterk afhankelijk van het rijpingsproces. In deze fase verandert de kaas van smaak, samenstelling en uiterlijk. De kaas krijgt zijn kenmerkende karakter onder andere door vocht te verliezen. Tegelijkertijd vormt dat vochtverlies een risico voor u als ondernemer: verliest de kaas te veel vocht, dan is de kans op scheuren en overmatige indroog groter. En dat kost geld.

In moderne pakhuizen worden grote aantallen kazen zeer dicht bij elkaar geplaatst. Voor de rijping is controle van de luchtcondities essentieel, maar door een hoge opslagdichtheid is dat een uitdaging. Wisselingen in luchtcondities en -patronen kunnen direct leiden tot grote verschillen in rijpingssnelheid, korstvorming en indroog. Met een slim luchtbehandelingssysteem van EQUANS kunt u ruimten en processen naar wens conditioneren en sturen op de optimale rijpingscondities.

Innovatieve techniek kaas rijpen

Het geheim van ons luchtbehandelingsysteem is het gelijkmatig toevoeren van lucht over uw kazen gedurende het kaas rijpen. De indroging van de kazen gebeurt hierdoor gelijkmatig en gecontroleerd. Ons luchtbehandelingsysteem is gebaseerd op een stelsel van buizen dat op maat wordt ontworpen voor uw kaasopslag. De buizen bevatten uitblaastuiten met scheppende kanten. Deze innovatieve techniek is uitgebreid onderzocht in onze testruimten en bewijst zich inmiddels dagelijks.

Soebbeke Ref Afb (4)

Kilo's en kwaliteit blijven behouden

Het resultaat mag er zijn: in vergelijking tot andere systemen kunt u met de luchtbehandelingstechniek van EQUANS het verschil tussen de kazen met de laagste en de hoogste indroog minimaliseren. Zo realiseert u een lagere gemiddelde indroog en behoud u de kwaliteit van alle kazen in uw pakhuis. Daarmee blijven de kilo’s op de plank.

Kaasrijping & Zuivel

Naast een luchthandelingssysteem bieden we kaasmakers ook oplossingen voor alle koude- en warmtevragen. Zo kunnen we met een ijswaterinstallatie de benodigde koude voor alle koudevragende processen leveren. Een leidingsysteem voorziet dan alle koude vragende processen en ruimten van ijswater. Bekijk voor welke oplossingen u nog meer bij ons terechtkunt.

Alles over Zuivel

Duurzaam kaas rijpen

Wilt u zo duurzaam mogelijk kaas rijpen en produceren? Dan helpen wij u aan een duurzame productie door de toepassing van milieuvriendelijke koudemiddelen. Onze koelinstallaties draaien op natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan. Door te investeren in energiezuinige koeling komt u tevens in aanmerking voor fiscale voordelen, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA). Wij helpen u graag om ook voor u de mogelijkheden te verkennen.

Bio-kaasmakerij Hafenkäserei
"Door gelijkmatige verdeling van de lucht in de rijpingsruimtes is elke kaas van dezelfde kwaliteit."
- Ann-Paulin Söbbeke
Bio-kaasmakerij Hafenkäserei
Lees meer

Meer informatie: