Bayer Ref Header NEW

Nieuw R&D-centrum voor Bayer CropScience

Vraag van Bayer CropScience Vegetable Seeds (voorheen Nunhems Netherlands): Ontwikkel klimaatkamers om maximaal rendement uit de juiste behandeling van zaden te halen.

Groentezaden opkweken onder zeer gelijkmatige condities. Waarbij die condities bovendien zeer nauwkeurig zijn af te stellen, te reproduceren en te herhalen. Om op die wijze de toonaangevende positie in de markt te waarborgen. Om die reden gaf Bayer CropScience Vegetable Seeds (voorheen Nunhems Netherlands) aan EQUANS de opdracht om de R&D afdeling Seed Technology te voorzien van nieuwe klimaatkamers. Met hoogwaardige klimaatkamers voor zaadtechnologisch onderzoek is R&D klaar voor de toekomst.

Toonaangevend

Bayer CropScience Vegetable Seeds in het Limburgse Nunhem (gemeente Leudal) is één van de grootste leveranciers van groentezaden wereldwijd. Het is een dochteronderneming van Bayer CropScience. 

Het assortiment is breed: 28 gewassen en circa 2.500 rassen. De ontwikkelingen in deze markt gaan zeer snel. Om continu te blijven innoveren bouwde Bayer CropScience Vegetable Seeds een nieuw R&D-centrum.

Slider image
Slider image
Slider image

Gezamenlijke expertise

Vanwege de jarenlange relatie werd EQUANS gevraagd hiervoor veertien klimaatkamers te realiseren. EQUANSheeft in nauwe samenwerking met Bayer CropScience Vegetable Seeds klimaatkamers ontwikkeld op basis van de nieuwste technologieën. Dat heeft geleid tot gezamenlijke expertise om maximaal rendement uit de juiste behandeling van zaden te halen. Hierin is de nieuwste techniek voor o.a. gelijkmatige verdeling van licht, luchtvochtigheid en temperatuur toegepast. EQUANS heeft binnen veertien klimaatkamers door middel van de nieuwste technieken (o.a. bediening op afstand) ervoor gezorgd dat de condities altijd constant zijn, maar ook nauwkeurig in te stellen, te reproduceren en te herhalen zijn.